ÇOCUKLARDA GELİŞİM EVRELERİ (1) – (KİMLİK GELİŞİMİ) DOĞUM ÖNCESİ DÖNEM
22 Mart 2023 Çarşamba

ÇOCUKLARDA GELİŞİM EVRELERİ (1) – (KİMLİK GELİŞİMİ) DOĞUM ÖNCESİ DÖNEM

DOĞUM ÖNCESİ DÖNEM

Doğum öncesi dönem döllenmeyle başlar. Döllenen yumurta zigot halini alır. Zigot döllendiği ilk saatlerde bölünerek çoğalır. Daha sonra fallop tüplerinde döllenen yumurta ana rahmine ulaştığında oraya tutunarak anne bedeniyle bağ kurmak üzere kordon gelişimi gerçekleşir .

Bebeğin önce baş bölgesi gelişir. Beyin gelişimi açısından en önemli zaman ilk 2 aydır. Beyin gelişiminin %70’ini bu zaman diliminde tamamlar. Daha sonra vücuttaki organlar sonra uzuvlar gelişir.

AİLEYE ÖNERİLER

• Annenin bu dönemde yalnızca kendi besin yeterliliğini koruması değil bebek içinde besin yedeği oluşturması gerekir. Bu annenin 2 tabak yemek yemesi anlamına gelmez. Ana besinler; süt, yoğurt, et, yumurta vb. doğal gıdalardan doktorun önerdiği miktarda yemesi gerekir.

• Beynin ana maddesi olan çinkonun mevcut yağlı tohum bitkilerinden ilk 2 ay, günde bir avuç, fındık, soya fasulyesi, fıstık vb. besinler yenmelidir.

• Hamile kadının posalı gıdaları da bol tüketmesi gerekir.

• Tüm vitaminler ve diğer besinler gerekli miktarda alınmalıdır özellikle iyot ve demirin gerekli miktarda alınmasına özen gösterilmelidir.

• Annenin stresten olabildiğince uzak olması bebeğin gelişimini de olumlu etkileyecektir.

Yorumunuzu bırakın